EDYCJA LIMITOWANA

Soki tłoczone
o unikalnym składzie

DOSTĘPNE TYLKO ON-LINE

Naturalny sok jabłkowy

100% NATURY

Play
Sad Sandomierski

Dajemy Ci czystą naturę...

w harmonii z naturą

ŻYCIE...

previous arrow
next arrow
Slider

Przygotowujemy potrawy wigilijne - śledzie w śmietanie z jabłkiem

Śledź w śmietanie to klasyka którą robię nie tylko przy okazji Świąt. Razem z cebulką dodajemy do śledzia jabłko, dzięki temu smak jest jeszcze lepszy. Ilość śmietany możecie dobrać wedle potrzeb i własnych upodobań. Na zdjęciu widzicie śledzia z dość małą ilością śmietany, ale możecie swobodnie dodać 2-3 łyżki jeśli lubicie więcej „sosu”.

śledźwśmietanieCzas przygotowania: 30 minut

 

Składniki:

  • 4-5 filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • sok z połowy cytryny
  • 3-4 łyżki śmietany 18% lub więcej
  • odrobina koperku do podania

 

Przygotowanie:

  1. Śledzie namocz w zimnej wodzie przez około 2-3 h. Ja kilka razy zmieniam także wodę w trakcie namaczania.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Polej ją sokiem z połowy cytryny i odstaw.
  3. Jabłko obierz, pokrój je w niewielka kostkę i wymieszaj z cebulą. Dzięki sokowi z cytryny jabłko nie ściemnieje.
  4. Śledzie pokrój na małe kawałki o szerokości 2-3 cm. Ułóż w naczyniu, dodaj cebulę z jabłkiem i kilka łyżek śmietany. Wymieszaj. Śledzie możesz podawać od razu lub wstawić do lodówki i podawać dnia następnego. Półmisek możesz przyozdobić koperkiem, doskonale pasuje do tego śledzia.
  5. SMACZNEGO!

 

Źródło: https://nietylkopasta.pl/sledzie-smietanie-jablkiem/

ONI JUŻ WIEDZĄ
DLACZEGO TAKI DOBRY

BO ŚWIEŻO TŁOCZONY
KUP TERAZ
DLA SIEBIE I CAŁEJ RODZINY
Slider

sklep button

Gdzie można kupić nasze produkty?

Nasze produkty znajdziecie w sieciach handlowych
lub w sklepie internetowym on-line 


wfosigw logo

© 2021 Sad Sandomierski Sp. z o.o.